martes, 18 de septiembre de 2012

Oriol Junqueres: independència, l'Hospitalet i impostos


Respostes de l’Oriol Junqueras a 2 preguntes meves al Matí a 4 bandes, via twitter. El programa acostuma a passar les preguntes i és molt receptiu al diàleg tan per facebook com per twitter.


Minut 51:43

@Mati4Bandes_Rne es pot anar a la indepencia amb ciutats com la 2ª l'Hospitalet amb cap regidor de ERC i 4 de CiU?debatecallejero.com/abstencionista
[Oriol Junqueras]: I tant que s’hi pot anar a la independència. Clar. És que la independència va molt més enllà d’Esquerra Republicana de Catalunya, no? afortunadament. La independència no és una qüestió ideològica, no és una qüestió que defensa Esquerra Republicana de Catalunya, i no...és.., la independència és una eina. Una eina extraordinària, disposar d’un estat és una eina extraordinària i això és útil per tothom. Sigui d’ Esquerra Republicana o fins i tot si és del PP català,.. el que més se’n beneficiarà de tota aquesta història... Se’n beneficiaran els votants del PP català, per tant, escolti... Això és molt senzill, clar que s’hi pot anat, és més, hi hem d’anar.
[Toni Marín]: No acabo d’entendre com és beneficiaran els votants del PP.
[Oriol Junqueras]: Els votants del PP es beneficiaran per que tindran molts més impostos a la seva disposició. I se’n beneficiaran per que seran ells els que podran decidir que fan amb els nostres impostos, amb els impostos de tots els catalans en lloc de ser el govern de Madrid. I podrem invertir més en infraestructures, i podrem ajudar més les nostres escoles, i per tant els fills dels votants del PP que van a escola tindran una millor escola. I quan un militant del PP, o de qui sigui, tingui la dissort d’estar malalt tindrà un millor hospital. I quan treballi en una empresa, tindrà la sort immensa de tenir més ajuda a la seva empresa, més ajuda als seus autònoms, més infraestructures per exportar. Per tant al final, els que ara son votants del PP i no ho acaben d’entendre, i que no s’ho acaben de creure, ... aquests, aquest seran uns entusiastes de la independència.
[Toni Marín]: Aquest és el titular de la entrevista. 

Minut 54:30

@Mati4Bandes_Rne @junqueras una catalunya independent no transferirà diners de comarques riques a pobres? i entre classes socials?

[Oriol Junqueras]: I tant, i això ho decidiran els ciutadans de Catalunya. I en quina proporció ho farem? En la proporció que decideixin els ciutadans de Catalunya. I estic convençut que evidentment ens ajudarem els uns als altres. Precisament per que nosaltres ens sentim subjectes d’un col·lectiu que es la ciutadania de Catalunya, que és el poble de Catalunya i per tant tenim tota la vocació del món d’ajudar-nos els uns als altres.

No hay comentarios: