jueves, 20 de septiembre de 2012

Alfons López Tena: independència, l'Hospitalet, País Valencià, Balear. Impostos?


Respostes del Alfons López Tena a 2 preguntes meves al Matí a 4 bandes, via twitter. Ja vaig dir l’altre dia per l’Oriol Junqueras, de fet hi torno amb els mateixos temes, que el programa que acostuma a passar les preguntes i que sempre es molt receptiu al diàleg tan per facebook com per twitter.

Minut 50:30

@Mati4Bandes_Rne @alfonslopeztena camí a la indepencia amb ciutats com la 2ª l'Hospitalet amb cap regidor de ERC-SI-RCat i 4 de CiU? #repit
[López Tena] Sí, però que té que veure? És que son dos coses diferents, escolta, si vols la resposta a una pregunta fes aquesta pregunta. En les eleccions municipals la gent vota una altre cosa, vota qui vol que el representi en el ajuntament i qui vol que tingui la majoria en aquest ajuntament. Igual que a les eleccions catalanes vota en el mateix sentit de la Generalitat o en les eleccions espanyoles vota qui vol que sigui el govern d’Espanya i qui vol que estigui a l’oposició que el condicioni. La pregunta de la independència no té res a veure amb això, per que la independència no és el projecte de un partit, que es allò en el que s’està equivocant ara el president Mas i Convergència i Unió intentant apropiar-se’n. La independència no és el projecte ni de Solidaritat, ni d’Esquerra, ni de Convergència, ni dels socialistes ni d’Iniciativa. És el projecte del poble, és el projecte de la nació. Igual que en el seu moment va ser la democràcia i el restabliment de la Generalitat i l’autonomia i els ajuntaments democràtics. Per tant fes la pregunta sobre la independència igual que en el seu moment vas fer la pregunta sobre la democràcia, sobre la autonomia. Llavors la gent respondrà a l’Hospitalet sí a la independència o no a la independència, però al marge de que votin a un partit o a un altre en unes eleccions decidint una altra cosa completament diferent.

Minut 51:46

@Mati4Bandes_Rne @alfonslopeztena i que passarà amb el País Valencià i les Iles Balears?

[López Tena]: El País Valencià i les Illes Balears faran el que consideri la majoria del seu poble. Això és una democràcia i és fa en un procés democràtic. Ara com ara? Mo hi ha una majoria clarament del País Valencià o les Illes Balears o a la Franja de Ponent per anar-hi cap a la independència. Per tant ara com ara la independència es farà de Catalunya, per que a Catalunya és on clarament hi ha una majoria per esdevenir un estat independent. 

No ha passat.

Hi ha queda una que no han li han passat:
@Mati4Bandes_Rne @alfonslopeztena una catalunya independent no transferirà diners de comarques riques a pobres? i entre classes socials?#rep

Però si passes per aquí el López Tena potser me la respon, se’l veu clar i sociable i no dubto que deixaria un comentari.

No hay comentarios: