sábado, 28 de agosto de 2010

Som una nació (III). Som cívics. Què pensa ERC si maltracten les façanes i les banderes dels altres?

Ja fa dies del mundial i de la victoria de la meva selecció, i certament això de les del mediatic totalitarisme esportiu es perillós. Llegeixo al líniasants de 29 de juliol que el grup municipal d’ERC a l’ajuntament califica de “fracàs estrepitós” la gestió de les celebracions de la victoria de la selecció espanyola a Barcelona, i parla de “vandalisme i salvatgisme”.

Sí, tenen raó, ara bé no sé si trobaria els mateixos calificatius i tarannà als retiterats alderulls del mateix tipus que es produeixen a Barcelona cada cop el nostre Barça nacional guanya. No he ho pogut comprobar, falta de temps, i potser la gent d’ERC a Barcelona em fa un link a un comunicat ofical seu on critiquen el reiterat vandalisme i salvatgisme de biaix culé.

També m’agradaria saber si té coneixement d’altres actes d’incivisme al barri de Sants, amb relació a la dita victória, concretament a la Placa d’Osca. Al cap d’alguns díes de les celebracions un parell de balcons que tenien banderes espanyoles van apareixer un matí sense les banderes i amb restes a les seves façanes i terra de l’impacte de bombes de pintura. Per cert banderes espanyoles constitucionals sense pollastres i altres besties.

A la mateixa plaça d’Osca.



A la plaça d’Osca amb Premià i autonomia.


Per si de cas, i algun tipus com el dels sudacas, xarnegos, polacos i sodomies vol aprofitar aquestes fets per criticar-nos de mala manera tal com acostumen, que no dubti tampoc en criticar la foto que adjunto d’una pintada amb un Visca Espanya al Bar Terra d’Escudella. Totalment fora de lloc, hem de viure tots junts. Hi ha una foto millor a l'últim número de La Burxa, amb la pintada sense netejar. 

Ja saben civisme, deixar viure i saber conviure. I podria tornar a parlar d’altres mostres del gran civisme català, els que porten grans gossos sense lligar i com si no fos resposabilitat seva, les motos que es mengen qualsevol vorera de Barcelona, .... Una cosa és el que som, altra com ens dibuixem i altre el que publiquen els interesats que som. I en comptes de començar a suavitzar les relacions, no amb Espanya, si no les internes continuen amb el monotema de les consultes. Continuarà el grup Godó fomentant aquest tema si torna CiU a la Generalitat?

Finalment, i que quedi clar, estic completament que segur que ningú d’ERC ha tingut res a veure a les taques de pintura.

1 comentario:

Andreu dijo...

Un post molt interessant i ben documentat. Nomes un petit matis. Potser valdria la pena assenyalar que les autentiques "banderes espanyoles" son les de la tricolor republicanes (amb un constitucio substancialment mes democratica que la monarquica, no nomes per la dictadura del bressol en la designacio del cap d'Estat, sino, entre altres aspectes, pel menor poder atorgat a la doctrina de la revisio judicial al Tribunal Constitucional). Ho dic mes que res perque tambe hi ha espanyols republicans a qui ens costa molt dir "la meva seleccio" en l'actual marc juridic de l'Estat. Salutacions transatlantiques.