miércoles, 2 de enero de 2013

La imatge de l'atur a Catalunya és Madrid.

Podria començar amb la crítica però paga la pena encetar el post felicitant al diari ARA per la seva coherència. Encara que sigui per parlar l'una cosa negativa, coherents amb la seva línia nacionalista (catalana) el focus de la seva mirada no canvia, així per parlar de les dades d'atur a Catalunya la foto que il·lustra la seva noticia es un oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya "L'atur puja a Catalunya en 5.785 persones al novembre i ja hi ha 652.091 desocupats":

Sobta que tant El Periódico de Catalunya com La Vanguardia optin per il·lustrar aquests tipus de noticia amb fotos d'alguna oficina de l'INEM, i no de qualsevol sinó d'una de la Comunitat de Madrid, tenint en compte a més que parlem de que existeix una conselleria de Treball a Catalunya.

El Periódico, no parla de fet de l'atur, sinó de l'evolució econòmica per aquest 2013, però el peu de foto parla de l'atur i la foto és la que és:


Ara es veritat que per la noticia concreta de l'atur sí que posa imatges del SOC, "Los recortes en dependencia hacen crecer el paro, que ya suma 4.907.817 desempleados", una per l'altre:


La Vanguardia amb el títol de "El paro en Catalunya sube en 13.849 personas en octubre, hasta las 646.306", ho té clar, i que millor que una foto de l'INEM de Madrid?
Si es remira una mica més a La Vanguardia, posa la mateixa imatge per les dades d'altres mesos, per exemple a octubre. Ara, el rei em fer això es TV3, o el 3/24, que són els que em va pujar la mosca al nas, per que sempre recordo aquests tipus de noticies amb l'INEM de Madrid. A veure si ho puc demostrar? algú m'ajuda?



No hay comentarios: