miércoles, 20 de abril de 2011

Dieta Abacus, no m'han fet cas.

Ho vaig intentar. El que explicava de la dieta Dukan li vaig fer arribar a l'Abacus.

31/03/2011 de g.senyor[@]gmail.com a comunico[@]abacus.coop

Bon dia, he vist que properament fareu una presentació d'un llibre sobre la dieta Dukan, segons alguns nutricionistes "El método Dukan no sirve para adelgazar y supone un riesgo para la salud pública". En qualsevol altra llibreria no em preocuparia tant, però en un tant lligada al mon de l'eduació sí. He deixat la meva opinió més completa i links aquí.
Moltes gracies per la seva atenció.
Senyor_G.

Cal agrair que la resposta va ser ràpida, però no satisfactòria:

01/04/2011 de Responsable de llibres de No Ficció a g.senyor[@]gmail.com

Benvolgut Senyor G,

Agraïm la seva opinió respecte la presentació del llibre El mètode Dukan a Abacus Cooperativa.

La proposta de la presentació va sortir, precisament, per aquest motiu, conversar i intercanviar experiències sobre aquesta dieta. Així l'hem plantejada, com pot observar, en la convocatòria de la nostra web:

"Si estàs fent la dieta Dukan o estàs pensant fer-la, tant si estàs en fase d’atac, o creuer o consolidació vine i podràs resoldre els teus dubtes i compartir la teva experiència amb altres dukanets i dukanetes."

El mètode Dukan s'ha convertit en un fenomen sociològic i comercial important. Té molts compradors de llibres i seguidors de la dieta. Evidentment, això, no vol dir que defensem, com a empresa, perquè no ho podem fer, el seguiment d'aquest mètode, no és ni la nostra funció ni la nostra intenció. Tampoc ens mou, fent aquesta trobada, promoure la venda de llibres, que ha superat d'antuvi totes les nostres expectatives de venda.

El que sí ens agrada és poder oferir la nostra llibreria com a espai de debat i crítica. I és el volem fer en aquesta ocasió.

Ens agradaria molt comptar amb la seva assistència i poder compartir la seva opinió amb els altres assistents i, entre tots, analitzar detingudament les virtuts o defectes per a la salut que comporta aquesta dieta.

Cordialment,

Responsable de llibres de No Ficció

Resposta meva.

01/04/2011 de g.senyor[@]gmail.com a Responsable de llibres de No Ficció de l'Abacus

Primer moltes gracies per la ràpida resposta. Així mateix espero que no l'importi que reflexi la seva resposta continuant el que vaig escriure al bloc.

Entrant en la seva resposta, no crec que aquest acte sigui un punt de "debat i crítica", ja que "la ponent" de la presentació es una directiva de RBA, l'editora del llibre, entendria que es un acte de promoció. A més que ella mateixa es una seguidora de la dita dieta segons consta a l'invitació, per tant seria un acte de promoció de la dieta.

En altres àmbits, hi pot haver espai per a la difusió d'una visió, per exemple qüestions ètiques, econòmiques o polítiques i no per dir qualsevol cosa, però hi ha l'espai. La qüestió de la salut, i la dieta ho és, cal la presencia de la veu científica, sobretot si em vol convèncer de que es un acte per al debat i la crítica. I insisteixo més e una empresa cooperativa vinculada al mon de l'educació. També la venda de jocs violents és un fet sociològic i no em trobaré a les seves botigues.

Respecte al que no és opinió, sinó salut, les autoritats sanitàries son concloents:

Ninguna de las bases de datos científicas españolas o internacionales (Elsevier, Excelenciaclinica.net, Guías de práctica clínica en el Sistema Nacional de Salud, Scielo, Scirus, ScienceDirect, clinicaltrials.gov, PubMed) contiene estudio alguno que haga referencia a esta dieta o que apoye su eficacia o seguridad.

Es més, alguna de les afirmacions de les contraportatades del llibres del Sr. Dukan, no s'ajusten a la legalitat de consum.

Podria seguir, però no faria més que donar-li referències de gent que en sap http://www.grep-aedn.es/documentos/Dieta_o_metodo_Dukan_Postura_GREP-AEDN_Marzo_2011.pdf

Ja li dic que no podré assistir a l'acte, la criança d'un fill i altres aspecte domèstics m'ho impedeixen, i tampoc soc ningú per rebatre com cal. Però trobaria molt encertat que si es vol fe un acte de "debat i crítica" hi hagués algun d'aquest entitat (Grupo de Revisión, Estudio y Posicionamiento de la Asociación Española de Dietistas-Nutricionistas (GREP-AED-N)). Amb 2 ponents amb opinions diferents, encara que una fonamentada des de la vessant científica la cosa comença a tenir entitat. Espero que es puguin quadrar agendes i modificar la convocatòria.

Si no tal com està em sembla un acte de promoció d'un llibre i d'una dieta. Una dieta miraculosa.

Moltes gracies, per la seva atenció.

Sr.G.

ps: Sóc soci de la cooperativa.
La conclusió es que el finalment l'acte es va fer tal qual tenien previst, com a mínim no tinc constància de cap canvi ni he rebut cap resposta. Aquella mateixa setmana al Matí a 4 bandes [06/04/2011 9:30-10:00] en va parlar catedràtic de nutrició i bromatologia de la UB Abel Mariné d'aquesta dieta i no la va deixar gaire ben parada.

No hay comentarios: